Training

Momenteel train ik mee in de Jong Oranje selectie van de NGF (15-18 jaar). Hiermee train ik wekelijks op “The Dutch” in een team van 6 meiden onder leiding van Dewi Schreefel + trainingsteam. De focus dit jaar ligt op de Nationale kampioenschappen en hoop mezelf hierdoor te plaatsen voor een aantal mooie toernooien in het buitenland. Op deze manier kan ik zien waar ik sta op internationaal niveau.

sofie-nooij-op-nk-dames-01-1080

Homecourse De Hoge Kleij

Als home course speel ik op de Hoge Kleij in Leusden. Helaas ligt dit niet in de buurt waardoor ik samen vele uren in de auto zit met mijn ouders als taxichauffeur.

Mijn pro is Wiebe Giesen en van hem heb ik al een hoop geleerd. Gelukkig hebben we een erg goede klik. Op de club train ik samen met een groep jeugdspelers wat altijd erg gezellig is. Naast de Hoge Kleij speel ik ook op de baan van GC Flevoland waar ik woon. Het is wel een luxe om op een golfresort te wonen waar ik lopend naar hole 1 kan gaan.

Wekelijks probeer ik zo’n 20 uur te besteden aan golf waarbij ik 16 uur werk aan mijn spel en 4 uur fysiek train. Dit is wel een flinke belasting maar je moet er iets voor over hebben om golfprofessional te worden.